Jämför Snabblån

Prisjämförelse av Smslån hos Wapoh.se

Alla långivare där du kan låna pengar

Jämför långivare där du kan låna 500, 1000, 2000 eller upp till 500 000 kronor via olika typer av lån. Privatlån är lån utan säkerhet och skall ofta betalas tillbaka under 1-12 år. Det är lägre ränta än mindre lån och ett billigare sätt låna pengar. Om man man behöver låna mer än 20 000 rekommenderar vi ett privatlån, det är betydligt billigare än smålån.

Lista med olika typer av lån

Lista med information om olika typer av lån, läs om återbetalningstid, ränta, villkor mm från olika kreditbolag och banker.

Mer om att ansöka om ett lån

Att låna utan säkerhet innebär att man inte behöver pantsätta saker och prylar som skall fungera som säkerhet. Vid villalån är t.ex. huset säkerheten och man kan således förlora huset om man inte kan återbetala lånet. Privatlån fungerar annorlunda och om man inte kan betala tillbaka riskerar man att hamna hos kronofogden och få betalningsanmärkningar vilket innebär problem nästa gång man vill låna. För att kontrollera eventuella anmärkningar görs ofta en koll hos UC. Trots kontroll hos UC med betalningsanmärkningar kan det ibland vara möjligt att låna ändå.

Vi rekommenderar att man försöker har en sund ekonomi och inte låna utan att planerar hur lånet skall återbetalas. Det finns stora risker en dåligt planerad lånestrategi som kan gör att man hamnar i en ond spiral där man tvingas tar mer lån för att betala tillbaka tidigare lån. Undvika att hamna i den typen av situationer genom att alltid noggrant gå igenom fördelar och nackdelar med olika typer av lån och lånesituationer. Ett välplanerat lånande ger en sund ekonomi och en tryggare ekonomisk framtid.

Vad ska man tänka på innan man ansöker?

Gör en grundläggande kontroll av din nuvarande ekonomi såsom intäkter och utgifter. Hur mycket har du över varje månad? Hur mycket kan du spara varje månad? Se till att ditt överskott är större än ränta och amortering på det lån du tänker ansöka om. Om du har ett större överskott och behöver ett mindre lån, fundera då på om du kan spara ihop beloppet istället för att låna. Om man kan undvika att låna är det alltid ett bättre alternativ. Det är betydligt billigare att använda eget kapital än lånat kapital och man slipper försätta sig själv i skuld.

Funderar lite på dina framtida intäkter och inkomster, hur stor är risken att något kan hända som gör att dina inkomster minskar. Se till att alltid ha en marginal i din ekonomi och budget för att förhindra att du hamnar i ekonomiska bekymmer.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.